vrijdag 28 november 2014




De verandering! 


Aan een veranderd leven
kun je duidelijk zien,
de verandering die daarin is gegeven
en de fouten van voordien.


Een verandering is nodig, 
daar waar het duidelijk blijkt fout te gaan.
Want anders is een verandering overbodig
en hoeft het niet anders worden gedaan.


Elke verandering is geen verbetering, 
als niet duidelijk wordt erkend,
dat de verbetering echt nodig was, 
anders weet je nog niet waar je nu mee bezig bent.


Een verandering vindt nooit plaats,
zonder overtuiging van fouten.
Dat is het startschot wat zich loslaat,
om vast te maken de los zittende bouten.


God verandert mensen,
mensen die voorheen,
niet voldeden aan Zijn wensen,
door de Ene foutloze mens 
Jezus Christus, Gods Zoon alleen.

Onmogelijk om te kunnen veranderen,
om te verbeteren,
dan door Zijn dood en Zijn opstanding heen.


Soli Deo Gloria! 


28 november

„Niet een ieder, die tot Mij zègt: Here, Here, zal het Koninkrijk der hemelen binnengaan, maar wie dòèt de wil Mijns Vaders.” Matt.7:21

Lezen: Jesaja 58:1-11 

Hoe houden sommige mensen het toch vol om jaar in jaar uit te bidden tot een God, Die nooit antwoordt! Altijd zijn ze trouw in de erediensten die voor hun god worden gehouden en met een glimlach luisteren ze naar de goede woorden die door de geestelijken gesproken worden. Zij laten hun hoofd hangen onder een boetepreek en wissen de tranen uit hun ogen, maar hun god is een dode god, die niet antwoordt op hun roepen en de hemel blijft gesloten... hoe houden ze het vol! Wat een bevrijding als men, van zulke dorre religie verlost, geen angst meer hoeft te hebben voor dat veronderstelde opperwezen. Maar hoe benauwend als men dàn mensen tegenkomt die juichen in hun God! Mensen die hun God om raad vragen en antwoord krijgen vanuit de hemel! Mensen die niet vrijblijvend luisteren naar mooie woorden, maar die er op uittrekken om hun naasten uit hun druk te bevrijden, hun brood met anderen delen, zwervelingen in hun huis opnemen en kleren geven aan hen die minder goed bedeeld zijn. Dan wordt het geweten soms nog wakker en als de geest van kritiek dat geweten niet weet te sussen, dan komt er een verlangen naar een werkelijke wandel met de levende God, zoals God Zelf het ons leert.
Maar wie wil beleven dat God antwoordt als we roepen, wie wil ervaren dat God hem leiden zal en hem sterken zal, die moet het juk van de duffe levensregels van zich afwerpen en ophouden met de vinger naar anderen te wijzen en te roddelen, maar zelf knielen bij het kruis van Jezus. Want alleen daar vinden we het vertrouwen en de rust, die moed geven om al ons eigen aangeleerde gedoe los te laten en nieuwe wegen te gaan, achter de levende Here aan! Hij is ons immers in alles voorgegaan?!!

www.bijbelsdagboek.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten