vrijdag 10 juli 2015



Waarmee is de macht van de satan het meest bedekt?


Met een verdeelde leer van wet en evangelie.
Daar wordt dat wat Jezus tegen Nicodemus gezegd heeft wel als waarheid aangenomen, maar nog niet geloofd.
Zij nemen geen deel aan Zijn kruisiging en Zijn dood.
Maar Jezus wordt daar wel als een rijke door hen keurig godsdienstig begraven.
Daar wordt de macht van de diennaar of kerk boven Jezus verlossings werk gesteld, door op een rechtzinnege vrijzinnege wijze, vrijblijvend wel in Hem te geloven, maar dat geloof niet als Zijn eigendom aan hun arme zielen te kunnen toe eigenen.
Zij geloven wat er staat, maar geloven ook dat er aan hun zaligheid nog wat aan vooraf gaat, op voorwaarde die op verschillende wijze als  waarheden worden aanvaard.
Een geloof waar de satan duizenden mee verslaat.

Hoe zijn zulke 'gelovigen' te herkennen?

Dat zal God door Zijn Woord en Geest bij hen aan het licht brengen, die meende in God te geloven, maar nadat Zijn Geest hen verbonden heeft in Christus aan Adams stam (de Romeinen brief), wisten zij in die eenwording van Gods wet en Evangelie daar voortijds niets meer van.
Mensen die opnieuw worden geboren kunnen hun vrijspraak voor hun dan ondekte ongeloof alleen uit het Woord en de Geest, door de Wet en het Evangelie, als in zijn geheel volbracht, geloven en dat omhelzende aanhoren.
Het verschil onstaat, in geloof en daad, die als in één geheel met een levend gemaakte ziel voor God op de knieën gaat, zulke mensen zien geen onderscheidt in wie God wel of niet zalig maakt.
Het grootste wonder dat zij ondergaan, is dat zij het van zichzelf uit niet kunnen begrijpen waarom zij niet verloren gaan.

Math. 11: 16-24

Geen opmerkingen:

Een reactie posten